در طی روزهای گذشته ریزش بخشی از دیوار ورودی بنای معینالتجار اهواز موجب بروز خسارت به چند خودرو شد.
بنای معینالتجار بوشهری در شهر اهواز مالک خصوصی دارد و در طول حدود ۸ سال گذشته توسط اداره میراث فرهنگی خوزستان به صورت مشارکتی در دست مرمت بوده. اما همه شواهد بیانگر این نکته است که مالک خصوصی بنا تعهدات خود برای تکمیل آن را انجام نداده، و این امر باعث شده استفاده عمومی از این بنا غیرممکن و موجب نگرانی دوستداران میراث فرهنگی شود.
در همین زمینه در خرداد ماه سال ۱۳۹۶ مجتبی گهستونی دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی اظهار کرد: رونق دادن به سرای معین التجار سبب افزایش بار فرهنگی منطقه و جذب گردشگران میشود. سوال ما این است که اداره کل میراث فرهنگی خوزستان با توجه به اینکه حدود یک میلیارد تومان برای مرمت معینالتجار هزینه کرده تا از آن استفاده کاربردی شود چرا میراث فرهنگی مالک را وادار به تکمیل مرمت نمیکند؟ شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی و استانداری موضوع را پیگیری و این اثر تاریخی را از مالک خصوصی آن خریداری کنند تا معینالتجار را ساماندهی کنند به دلیل اینکه تقریبا مرمت این بنا سالها است به اتمام رسیده اما “در آن به روی همه بسته است” و مالک از آن استفادههای شخصی میکند که این در شأن یک بنای تاریخی و گردشگران نیست. پیشنهاد میکنم دادستان اهواز به عنوان مدعی الامور به این موضوع ورود کند به دلیل اینکه میراث فرهنگی یک میلیارد تومان از بیت المال را جهت مرمت به مالک داده اما سرمایه فرهنگی این اثر تاریخی مغفول مانده است. اگر مرمت معین التجار تکمیل نشود قطعا با تخریبهای دیگری مواجه و سبب متحمل شدن هزینههای مضاعفی میشود.
ساختمان معینالتجار که به خانه شیخ خزعل نیز معروف است توسط بازرگان بوشهری حاج محمد تقی معینالتجار و با همکاری محمد حسن خان سعدالدوله کنار پل سفید و مشرف به ساحل رودخانه کارون ساخته شده که در سال ۱۳۷۷بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کشتـیهای تجــاری از سال۱۳۰۷ تا سال ۱۳۳۲ بــار خود را در سرای این تاجر بوشهری تخلیه میکردند و این بنا تا چند سال قبل به صورت غرفه-غرفه و یا به عنوان انبار مورد استفاده قرار میگرفت تا اینکه در سال ۱۳۷۴ بر اثر آتش سوزی بخش اعظم آن از بین رفت و بیشتر ستونها و سقف دچار آسیب دیدگی شدید شد، که در سال ۱۳۸۰ میراث فرهنگی اقدام به مرمت آن کرد. قرار گرفتن بنای معینالتجار در نزدیکی پل سفید و مشرف بودن آن به ساحل رودخانه کارون امکان مناسبی برای جذب گردشگر است اما چند سالی است که درب این بنا به روی گردشگران بسته است.