چرا وزارتخانه میراثفرهنگی برای حفاظت از محوطههای تاریخی تصمیم جدی نمیگیرد؟
اختصاصی میراث خبر- مردم بومی شوش دانیال از کاوشهای غیرمجاز در سطح محوطهی شوش با دستگاههای فلزیاب خبر میدهند. گفته میشود در طول یک سال اخیر میزان این فعالیتها به شدت افزایش یافته و این محوطه مهم را با خطر آسیب رو به رو کرده است.
پیکر محوطه باستانی شوش هر روز سوراخ سوراخ میشودT و با این روند به نظر میرسد تا چند سال آینده دیگر جانی برایش باقی نخواهند ماند. مردم بارها و بارها از ماموران یگان حفاظت خواستار جلوگیری از روند حفاریهای غیرمجاز شدند.
با اینحال گفتوگو با ماموران یگان حفاظت خبر از نبود اعتبارات لازم و نیروهای کافی میدهد، اما تا چه زمانی باید نیروهای یگان حفاظت در این شرایط قرار بگیرند و چرا وزارتخانه میراثفرهنگی برای حفاظت از محوطههای تاریخی تصمیم جدی نمیگیرد؟
شوش یکی از کهنترین شهرهای جهان و تمدن عیلام است و در زمان عیلامیها به خاطر همین موقعیت ویژه به عنوان پایتخت سیاسی مذهبی انتخاب شد، تا اینکه در سال ۶۴۰ ق. م توسط آشور بانیپال پادشاه آشور ویران شد.
باستانشناسان همواره بر اهمیت بازماندههای این شهر تاریخی برای هویت فرهنگی و تاریخی ایرانیان تاکید کردهاند، اما با افزایش تبلیغ حفاران غیرمجاز در شبکههای مجازی و در دسترس قرار گرفتن فلزیابها این روزها شاهد ویرانی آخرین تکههای این هویت جمعی هستیم.
آیا مسئولان میراثفرهنگی یک بار هم شده نمیخواهند به این فاجعه پایان دهند؟